att vara omnämnd

JA! omnämns i kulturskjutsen idag. Det är fantastiskt roligt att en liten idé kan komma ut i blom så här.

Publicerat 27 februari, 2013

Vill lyfta fram mindre scener utanför Umeå

Kulturens Bildningsverksamhet, region norr vill lyfta fram Umeås mindre musikscener i kringorterna. Nu tilldelas de medel från Kulturskjutsen för att iscensätta Backenfestival på Obbola Folkets Hus den 9 mars 2013 – samt ytterligare ett arrangemang senare i höst.

– Vi ska kolla hur responsen blir i Obbola och sedan titta på var del två av projektet ska arrangeras, säger Joakim Vesterlund på Kulturens Bildningsverksamhet, region norr.

Projektet går ut på att synliggöra närliggande men lite bortglömda scener inom Umeå kommun, vilket även kan öka möjligheterna för oetablerade artister att visa upp sig.

– Det är verkligen roligt med hjälpen från Kulturskjutsen, säger Johan Wallén från bandet Ja! som tillsammans med Obbola Folkets Hus är samarbetspartners med Kulturens Bildningsverksamhet.

Kulturens Bildningsverksamhet vill med sin satsning skapa evenemang som gör det möjligt att binda samman Umeå och dess kringorter. Detta ska åstadkommas genom arrangemang där flera olika musikgenrer kommer samman för att verka för intressanta kulturella möten i kringorterna.

De vill erbjuda gratis buss till evenemanget för att peka på den tillgänglighet som skulle kunna vara en naturlig del av regionens infrastruktur och samtidigt lägga grunden för kulturevenemang för de som bor i närliggande orter.

Satsningen ska också förlänga Umeås kulturscen till den yttersta kusten och på det sättet binda Vasa och Finland närmare.

– Kultur fem minuter från färjan! Det stärker de internationella relationerna, säger Joakim Vesterlund.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *