Vi är JA!

Fyra vänner samlades våren 2011 för att spela på gatorna i Umeå. Reaktionen de fick av den publik de mötte gav mersmak och bandet som föddes fick namnet Vi heter JA! En musikalisk resa startade, med rötterna i norrländsk humor, en stor kärlek till svenska texter och akustisk musik kanaliserade bandet sin egen kultur och attityd genom musiken. Resan har gjort dem till Svenska mästare, en självklarhet på radio och gett dem tusentals lyssnare varje dag på Spotify.

Efter ett rep tog JA! sig ut på gatorna i Umeå. Umeå kulturnatta 2011 blev startskottet.Spelningarna avlöste varandra med gerillaspelningar på gatorna, bland alkoholisterna, på restaurangerna och där ingen kunde föreställa sig att möta musik, på teaterföreställningar, på gothfestivaler, på metalspelningar och på marknader. Beväpnade med en brokig CD-demo och akustiska instrument.

2012 spelade JA! in den första skivan, Vi heter JA! Med åtta nyinspelade låtar tog dom sig till många nya lyssnare och  med “sliten men vacker” till finalen på Svensktoppen nästa 2012. JA! lät inte det räcka.När Vi heter JA! inte fick plats på scener ställde JA! oss framför dem.När JA! inte fick en förfrågan om att spela på Holmöns visfestival tog vi över Holmöns enda bar och styrde den scenen istället. JA! gick till finalen i Livekarusellen, spelade på Umeås höstfest med Kraja och Sofia Jannok. JA! blev sända som Umeås ambassadörer till Luleå kulturnatta 2012. Inför ett fullsatt kulturhus drog vi igång allsång. JA! spelade på urkult i Näsåker och på Mirahuset i Vasa (fi).

2013 spelas Svaret är JA! in i Ballerina audio. “Svensk roulette” tar sig in på svensktoppen nästa och går till final. 2013 spelar vi på Stora scenen på Umeå kulturnatta med Eko, Hoven Droven och Top cats. Vi spelar på fuck cancergalan i Sundsvall. JA! åker till Uppsala kulturnatta och omtalas i pressen  dagen efter. Det enda JA! inte gjorde var att delta i melodifestivalen.

2014 Ersätts Markus Berg av Tommy Frost på trummor.

22 Augusti reser JA! ner till Mariefred för att delta i Svenska mästerskapen i gatumusik. JA! åker därifrån med förstaplatsen.

2015 är Vi heter JA! obesegrade svenska mästare. JA! påbörjar inspelning nr 3 som obesegrade Svenska mästare.

2022 består Vi heter JA! av Johan Wallén – sång, Peter Svanbeck – gitarr, Jesper Westermark – bas, Viktor Lander – gitarr och Anton Marklund på cajon.

6 svar på ”Vi är JA!”

  1. Jag är en knäppkärring på 69 , och hur jag kom på att tycka om Er är ju mina förtjusande söners fel alltihop, Fredrik Brändström och Mathias Tureson, kanske är någon bekant…. men hur som haver skulle jag vilja att Ni kunde lägga ut Halleluja så att jag fick spela den lite nu och då, tack på förhand,,, hälsningar //G

    • Nu finns den på youtube! Den finns ju också på alla möjliga ställen som man kan lyssna på!
      Annars maila så skickar vi en skiva!

  2. Fick upp detta av en slump. Tror inte på slumpen, tror på att det fattas en galen washboardtant hos er. Helst linan jag fyller 80, jag är bara 78. Vår finns ni nu?

Kommentarer är stängda.